Mye - Uthyrning

Så sjukt. Idag är det 2011 års sista dag? Året har varit helt fantastiskt verkligen. Har lärt känna så många nya underbara människor, utvecklats grymt mycket i min ridning & en hel del som person också.

Varje år, vid Jul har kdrf en uthyrning av sina ponnyer & hästar. Man får fara dit & rida en ponny/häst 1h pass i ridhuset. I år var det Fanny jag hyrde!
Under uppvärmningen började jag med att trava igång henne ganska ordentligt. I ganska högt tempo, så hon kom igång. Hon är ju inte precis den piggaste ponnyn ;)
Sen lade jag in galopparbete ganska snabbt. Hon brukar oftast gå bättre & jobba bättre om hon får galoppera igång sig! Jag red halt-galopp-halt & hon gjorde ett riktigt bra jobb. 
Mot slutet så tappade jag väl lite motivation, för jag var sjukt trött, & ponnyn segade ihop totalt & då travade jag mest runt & gjorde inget. Ponnyn hade ställt in snigelläget ni vet ;) Jag tog av henne sadeln i slutet & travade av henne utan den.
Tyvärr så blir det inga bilder, för jag var så klantig & glömde minneskortet hemma.


Jennifer - Del 2




Jennifer - HAHHAHA BARNENS HUS

Ja skratta gott!


Mye - KMet

Hej på er! För er som inte följer min Dayviews så kan jag berätta att jag tävlade på kdrf igår, men Dodde. Det var KM (klubbmästerskap)! Hinderhöjden låg på 80cm.
På uppvärmningen & framhoppningen var han superfin verkligen! Men när vi skulle in för att rida våran runda vart han lite spänd, men det är inte hans fel. Jag blir grymt spänd själv & dessutom är jag hopprädd haha!
Våran runda vart lite knas, eftersom min ridning sög helt ärligt. Vi stannade ut oss på 5e hindret så jag är ändå gryyyymt nöjd över ponnyn!

Jennifer- I'M BACK!

Jag är tillbaka :D!
Mer uppdatering kommer eftersom det händer saker xD


Mye - Fina fina Dodde ♥

Red hoppspecialen idag, som vanligt på onsdagar & jag hade Dodde. Han var superfin & jag är jättenöjd!
På framridningen lyssnade han super, lite spänd som vanligt. Jag red lite tempoväxlingar & på volter.
När vi började hoppa så vart han lite pigg, men han hoppade superfint! Vi hoppade en liten bana med hinder på 70-80cm. Det vart bara 2 stopp, båda var mina fel. Ena gången var min väg verkligen KASS & andra gången gick jag fram med handen lite för tidigt.
Allt känns verkligen super inför imorgon, då är det tävling jue! TAGGA!!!!

Jennifer har fortfarande inget internet, börjar kännas fett drygt att blogga själv.

Mye - Filmkväll!

Idag har jag inte gjort så mycket. Fotade Emma, Sweetie, Jennifer & Ballerina. Efter det var jag med Emma ett tag :') Men nu är jag ensam, ingen hemma förutom jag & hunden så jag tänkte sätta mig & se film, Harry Potter & De Vises Sten faktiskt! Så sjukt länge sedan jag såg någon av Harry Potterfilmerna. Eller, jag har inte ens sett alla haha?

Mye - Bild från dagen


Mye - Hoppas

Hoppas ni haft en alldeles underbar Julafton & fått en massa fina Julklappar, för det har jag :D! 
Jag kan lägga upp bilder på det jag fick om ni vill?

Tänkte även säga att Jennifer inte har något Internet, det funkar inte eller något sånt. Därför uppdaterar hon inte!
¨
Vi hoppas på att Jennifer är tillbaka snart & uppdaterar!

De här 2 snyggingarna ska jag fota imorgon, Emma & Sweetie. Sen ska Emma sova hos mig imorgonkväll :') jag hoppas jag hinner bjuda på lite bilder från det också.
Kram på er!


Secundum - God Jul!

GOD JUL FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA!

Kram på er /Mye & Rhum Jennifer & Ballerina

Mye - Stjärnritt♥

Igår var sista dagen i skolan & nu äntligen har vi lov! Fett skönt må jag säga. Men i alla fall, igår så for jag hem till Camilla efter skolan & vi sadlade hästarna direkt, Tony & Fame, & gav oss ut på en uteritt. Jag började rida Tony, sen efter lite mer än halva uteritten så bytte vi häst.

Tony som jag då började rida var väl ganska pigg & tittade på ALLT! Sen när det körde förbi bilar kastade han sig mot dem typ? Men i övrigt var han riktigt trevlig att rida. Har ridit honom en massa gånger förr, men detta var första gången jag & Camilla red ut tillsammans.

Fame har jag aldrig ridit förr. Det är Camilla's mamma's superläckra travhäst. Älskar hennes färg! Hon rörde sig väldigt speciellt när man skrittade, väldigt mycket med hela kroppen. Som dem flesta travare jag suttit på! Vi skrittade mest, men travade även lite granna & då vart hon pigg hehe men det är klart :D! Dessutom, när jag höll in henne föll hon in i passgång typ? Älskar passgång, det är helt awesome!
^Jag & Tony Januari 2011

^Hahahaha Fame!
Btw så lurade Camilla in mig på världens skummaste väg i mörkret (var ändå ganska ljust ute eftersom det var helt stjärnklart ute, men ingen måne :c ) & vi plumsade genom djupsnön på ett asläskigt ställe :c asså jag är fett mörkrädd så jag tvingade Camilla att sjunga för mig!

Uteritten var helt underbar! Föreställ er att sitta på dem underbaraste djuren som finns, tillsammans med sin bästa vän under stjärnhimlen. Så otroligt underbart!



Mye - Fina Dodde

Idag i hoppspecialen red jag Dodde igen. Det gick riktigt riktigt bra faktiskt!

På framridningen så var han mycket mer avslappnad den här gången än sist. Han arbetade på mycket bättre osv. Vi red skänkelvikningar & tempoväxlingar som uppvärmningen!

Hoppningen då, där började vi med att hoppa fram över ett studs sen en svinrygg & det gick bra. Han tittade inte speciellt mycket & det gick lagomt fort haha!
Sen kom vi på en egen bana den här gången också. Banan innehöll 1 svinrygg, 2 oxrar, 1 räcke & 1 mur. Han hoppade allt jättefint, stannade inte en enda gång. Så jag är supernöjd verkligen! För första gången på länge så är jag nöjd över min egna ridning också.

Bilder får ni imorgon :]
Hoppas han är såhär fin på KMet!

Mye - Hemma

Hemma från skolan idag!
Var på skolan i måndags & lite igår, men for hem eftersom jag hade grymt ont i huvudet & halsen. Samma sak idag, så jag stannade hemma! Men imorgon ska jag på skolan hursom helst, sista dagen kan jag ju inte missa ;)
Så ja, vad har jag gjort idag då? Ingenting! Sovit, dator, ätit, sovit typ. Nu ska jag se film så orkar inte skriva mer!
Jag kommer ändå fara & rida hoppspec ikväll!

Mitt älskade zoomobjektiv har äntligen kommit tillbaka från lagningen. Så nu jäklar ska det fotas till helgen!


Jennifer - Dag 11,12,13,14

Dag 11. Alla hästar i stallet
Ja kan inte så mycket om dom men kör väll lite vild chansning ;)
Ture:
Valack, är 7 år om jag inte har helt fel. Han ägs av hon som äger stallet.
Matrix:
Jag tror Matrix är 9 år. Har själv ridit han och han är väääldigt tungriden, men fin:D Just nu är han då skadad, så han vilar. Ägs också av hon som äger stallet.
Akke:
Han har nyss kommit dit så han tror jag är mellan 12-16 år. Kommer aldrig ihåg ålder :O
Sweetie:
Sweetie är 4 år och en liten, galen ponny. Har ridit henne några gånger. Senaste gången stegrade hon med mig för att hon inte villa gå framåt. Bus ponny :] Hon ägs av Emma som ni hittar här -->http://finastesweetie.blogg.se/
Ballerina:
Jag kan inget om henne ju :O Skämt men hon vet ni ju vem det är ;)
Sådärja lite kort om dom då!:D

Dag 12. Det roligaste jag vet är... att skratta, det är sjukt kul och man får magmuskler av det :D!

Dag 13. Min idol inom ridsporten är typ Rolf göran bengtsson. Har många men han är då en av dom! Sen gillar jag även Edwars gal, eller hur han nu stavas xP

Dag 14. Favorit B, C och D-ponnyer (förutom dom jag har/haft)
B-ponny:
Kosack ♥
Världens finaste lilla b-ponny :)

C-ponny: Hmm, nästan Mickey tror jag xD Sen Sweetie :] Har ingen bild på Mickey...


D-ponny: Jag gillar Rhum extremt mycket faktiskt, galenpannan :]



Jennifer - Lasträningen

Hade ju tänkt både rida och lasträna idag men jag insåg att då skulle klockan hinna bli så mycket. Så ajg aktiverade henne en stund i hagen istället med lite lekar, trickträning och bus :] Hon tyckte det var skitkul.

Sen lastränade vi ju. Hon gick faktiskt in i transporten idag :'D Vi stog inte där så länge men hon gick in, vilket jag ville att hon skulle göra. Nu blir det hårdträning under jullovet med lasträningen!




Mye - Hoppning

Hej!
Har nyss vart på kdrf & ridit min sista måndagslektion... Vi hade avslutning & då får vi önska vad vi vill ha. Vi önskade barbacka hoppning & det fick vi också! Vi red en väldigt kul övning.
Jag red Fanny & hon var väl sådär under framridningen, men när vi började hoppa så taggade hon till & blev lite roligare att rida! Hon hoppade väldigt fint idag, bjöd som tusan mot hindren. Min egna ridning var däremot som alltid kass.
Jag har bilder men blogg.se vill inte sammarbeta så jag laddar nog upp dem imorgon om jag orkar.


Jennifer - Bilderna från igår

Nu kommer det MASSOR så nu får ni kommentera!:> Annars så...så ... blir jag sur!






























KOMMENTERA NU DÅ!:D
Men har ni inget snällt att säga kan ni vara tysta.



Jennifer - Smakprov

Nu får ni smakprov från idag!






Resten får ni imorgon! Har inte ens fått alla än så!:]
PUSSHEJ

Mye - Sweetie ♥

Hej på er!
Igår när jag fotade Emma & Sweetie, Jennifer & Ballerina så fick jag testa rida Sweetie! Superlänge sedan jag satt på henne sist. Någon gång i Juni eller Maj tror jag? 
Igår red jag henne på volt i trav & skritt mest. Bara kände på henne lite, jag är typ rädd för ponnyn? Haha mördarponny ♥ men hon stannade faktiskt inte & höll på sådär & vägrade gå, som hon har gjort alla andra gånger jag har ridit henne! Nu stannade hon bara några gånger i slutet för att hon tyckte jag skulle hoppa av!
Men Sweetie har blivit så otroligt mycket finare sen sist jag red, & allt är Emma's förtjänst. Så cred till Emma!

Snygg redigering osv.
KOMMENTERA GÄRNA:]!


Jennifer - Förlåt!

Förlåt för dålig uppdatering. Inatt sovde jag ju hos Mye och vi såg film och satt vid datorn.

Igår red jag ju också. Det gick ganska bra, minns typ inget mer:S Bilder kommer sen!

Idag så red jag på banan. Det gick faktiskt riktigt bra, speciellt i slutet! Provade även rida igenom dressyrprogrammet som ska vara på tävlingen. Jag är riktigt nöjd !:)  
Imorgon blir det nog ingen lektion med Ballerina, blir nog lasträning istället.

Nu några bilder från IGÅR!










Hahah piggelin :] Jag tror det var just efter eller just innan hon kickade med bakbenen xP
Bilder från idag komemr ikväll!
PUSSHEJ

Secundum - Paranormal Activity 3

TJENA PÅ ER:D!
Mye & Jennifer här. Jennifer ska sova hos Mye ikväll, & hittills har vi sett 2 filmer. Först såg vi Paranormal Activity 3 & den var verkligen sjukt läskig! Jag, Mye, tycker inte att Paranormal Activity 1 & 2 var nå läskiga alls, men denna var superläskig typ haha!
Sen såg vi TTS: Twilight, för att vi skulle se någon film som inte var läskig & TTS råkar vara det enda som finns på Mye's dator + True Blood?
Jaja, vettigt inlägg osv. Men nu ska vi se True Blood!

Tycker helt klart ni borde se den! Dock går den ju fortfarande på bio tror jag, men det finns ju att ladda ned ;)
Felstavning jag vet!

Mye - ♥


Jennifer - Stan sen stallet

Var på stan idag och for sedan till stallet.
Hann bara gå en promenad, typiskt-.- Jag som var taggad på att rida. Men men det får bli imorgon då. Ska rida med Emma på den nyskottade banan då. Äntligen kunna rida lite mer seriöst, djupsnön går ju inte rida så hårt i ändå. Sen klibbar ju bara snön under hovarna.



Jennifer - Dag 10

Dag 10. Min utrustning (Sadel, träns, schabrak, benskydd m.m)

Har inga bilder på något så det kommer upp senare i helgen förmodligen! Vet typ knappt vad jag själv har, ska bli intressant att rota igenom allt!:D


Mye - Piiiiigg ponny!

Igår red jag Dodde i hoppspecialen. Väldigt länge sedan jag red honom känns det som! Så det var kul att få sitta på hans rygg igen.

Under framridningen så var han superpigg! Väldigt spänd, men riktigt fin stundvis. Vi red fram fritt, & jag jobbade mest på volt & försökte få igenom ställningen ordentligt. Gjorde även lite tempoväxlingar!

Själv hoppningen gick jättebra! Vi hoppade fram över ett kryss & ett räcke i trav & galopp. Sedan satte vi ihop en egen bana som vi hoppade. Han hoppade verkligen jättebra! Superfin var han ♥
Men han var så sjuuukt pigg verkligen, & stark dessutom! Tog ett jävligt bra tag innan jag fick stopp på honom, haha. Inte likt honom, men han var ändå sjukt kul att rida.

Men min egna ridning däremot var totalt KASS!





Uschuschusch vad jag hatar min sits...


Mye - Dålig update

Har vart värdelös på att uppdatera bloggen! Men kan dra lite snabbt vad jag har gjort i veckan:

Tisdag: Hade 2 luciaföreställningar på dagen, & 1 på kvällen. Var sjukt trött så jag hann inte uppdatera
Onsdag/igår: Red hoppspec, hade Dodde! När jag kom hem så gick jag & la mig direkt, kände mig inte riktigt fräsch.
Idag: Stannade hemma från skolan & sov till halv 1. Har feber! Så nu tänkte jag lägga lite tid på bloggen.

Jennifer - Duuktig pålle

Idag transportränade vi först. Vi vek bara ner rampen också gick vi runt transporten med lite stanna,backa,gå fram, och lite trick här och där! Hon var otroligt lugn. Jag har ju upplevt direkt hon kommer nära en transport hon blir lite mer ohanterlig, men idag skötte hon sig super.

Ridningen idag gick också riktigt bra! Red inte alls länge då det var nästan bara klibbsnö. Fast det var sån här klibbsnö som lossnade ganska fort ändå så det var ju tur. I början gjorde jag lite halter och tempoväxlingar. Först var hon lite ''lojj'' men sedan blev hon riktigt fin!:') I slutet var hon underbar, sjukt nöjd över dagen!

Får se vad vi hittar på imorgon, ska till stan direkt efter skolan så vif år se vad jag hinner.



Jennifer - Dag 9

Dag 9. Vilken gren är bäst?
Jag gillar dressyr och hoppning lika mycket så det är svårt att välja ;)

Får se om jag hinner uppdatera mer ikväll! Har inte mycket tid över nu då jag ska både rida och lasträna.


Jennifer - Fortsätter min lista här!

Har ju börjat på en lista och jag fortsätter den här!
Dag 1. Om min ponny
Dag 2. Om mig
Dag 3. Mina mål för 2012
Dag 4. Min julönskelista
Dag 5. Min första ponny
Dag 6. Mina tävlingar
Dag 7. Det värsta min ponny gjort
Dag 8. Jag HATAR...
Dag 9. Vilken gren är bäst?
Dag 10. Min utrustning (Sadel, träns, schabrak, benskyd m.m)
Dag 11. Alla hästar i stallet
Dag 12. Det roligaste jag vet är...
Dag 13. Min idol inom ridsporten
Dag 14. Favorit B, C och D-ponnyer (förutom dom jag har/haft)
Dag 15. Om min klass...
Dag 16. Den roligaste avramlingen
Dag 17. Vad tror du är i paketen?
Dag 18. (JULAFTON!) Vad jag fick i julklapp.

Idag är jag på nr 8.
Jag hatar djurplågeri och djurförsök. Det är väll som det mesta, tror jag.


Jennifer - Om mig och Ballerina

Ballerina är ett sto född 2006. Jag har inte haft henne så länge än, men runt två månader snart om jag inte har helt fel. Hon är tävlad hos förra ägarna och jag har tävlat henne en gång. En clear round som blev felfri.
Hon är en korsning mellan arab och russ men är registrerad som svensk ridponny. Mitt enda mål med henne är att få det att gå bättre med lastningen ocb lära känna henne!
Vi har även inplanerade tävlingar framöver dock kommer jag byta ut någon av dom, tror inte vi är riktigt redo för KM då hon inte ens går lasta i nuläget :/
29/12- KM ''80cm''
3/1- Dressyrtävling
4/1- Hopptävling 60cm

Aa vi får se!

Kort om mig då. Jag heter Jennifer och är född 1998. Jag gillar att rida och fota, kommer snart förhoppningsvis få hem min d60!
Orkar inte skriva mer om mig xP



Mye - Info

Tänkte skriva en snabbis om mig & Rhum!
Mitt namn var då Mye Nordlund & jag är en tjej född hösten 1997.  Jag har alltid älskat djur, då min mamma också älskar djur!
Jag har aldrig haft egen häst, men en del sköthästar har jag haft. Min nuvarande heter Rhum ox & är en Arabvalack född 1995. Han ägs av Klara Marklund - www.klarabellaa.blogg.se!
Jag har ridit Rhum sedan 8 maj 2011. Alltså ca 7 månader!


Secundum - Ny start

Yepp, nu blir det en ny start här på Secundum. Istället för Josse så hoppar Jennifer Lundberg med sin ponny Ballerina in & ska blogga tillsammans med mig, Mye Nordlund :)


Kram - Mye & Jennifer

RSS 2.0