Jennifer - Vad ska jag egentligen skriva om?

Allvarligt, gör ju inget annat än sitter vid TV:n och datorn nu. Eller jag är ju i stallet och mockar men det är inte heller så mycket att skriva om. Intreeeesssaaannntttt.

Ska då följa stallägaren till en kurs imorgon.
Mår redan illa, har inte något med kursen att göra eller nått. Utan resan dit och tillbaka. Har ju inte åkt med transport sen olyckan. Nervositeten kommer bara. Är inte så mycket att göra åt, någon gång ska ju vara den första. Men bäst jag går och lägger mig så jag får lite sömn.


Om jag bara kunde spola tillbaka tiden ♥


Emelie-Träning

Precis kommit hem från träningen. Det gick inte särskilt bra, han var stark och bockade hela tiden. Han är väldigt hetsig när man ska hoppa vilket är väldigt jobbigt för då kan man knappt styra. Vi tränade mycket på att sväna och avsaktningar, vi tränade alltså mycket på att få kontroll. Vi tränade bara på små hinder idag och fokuserade mer på det tekniska, vilket jag tycker är jätte bra. När jag tränade hos min förra tränare tränade vi nästan aldrig på tekniska saker. Mamma filmade en liten snutt men den kommer någon annan dag.
Nu ska jag sova, jag är sjukt trött och jag måste vila inför skridsko ånkingen med skolan imorgon.
Godnatt <3

Emelie-Snabb inlägg

Hinner bara skriva lite snabbt för jag ska träna idag.
Skolan var väll seg som vanligt, vi hade elevensval sist och jag har musik så vi håller på att skriva en egen låt vilket är skit kul :D Jag och Elise har precis varit i stallet för att ta in hästarna och gå med Memfis. När jag kom hem gick jag med Casper och Kingston som jag går med två dagar i veckan. Nu ska jag äta middag sedan blir dte ut i stallet igen. Skriver mer ikväll när jag kommer hem och om vi har tur kanske mamma kan fillma en liten snutt :)

 Så här ser Kingston ut. Han är en Saluki kille på 2 år. Jag tävlar med honom i utställning och juniorhandling.
 Detta är Casper. En coker spaniel hane på 4 år. Vi tränar agility och ska förmodligen tävla lite framöver :)

Mye - Favoritbilder 2011

Hej! Förlåt för dålig uppdatering från min sida men de andra tjejerna sköter sig riktigt bra :D! Jag har inte så mycket att uppdatera om ju, rider 1 dag i veckan + Rhum då & då. Men jag tänkte att jag kunde bjuda på några favoritbilder från 2011:
Det där var bara några få av dem, har lagt upp alla på min Dayviews. Men ni som inte har det kan tyvärr inte se dem, hehe ;)
/MYE

Jennifer - I'm so terrified

Hej på er! Kan väll berätta lite kort om dagen. Jag HATAR att vi ni inte har någon spanska efter vårat so-pass. Vi slutar so:n 14:20 så jag hinner ju precis missa bussen, skitkul att vänta på nästa buss till kvart över tre. Får börja tigga med mamma eller pappa så dom hämtar mig :] Efter skolan for jag till stallet och fick reda på att stallägaren planerar att skrämma mig? xO Ledtråden var twilight, fattade inget. Haha, jag är ju sjuukt lättskrämd så det kan nog bli kul för andra att se! Även om jag är beredd på det så blir jag skrämd. Fast är taggad på att ge igen, funderar bara på med vad :D!  Nu ska jag se tv och sen duscha, och sen ska jag träffa mr kudde!
Godnatt på er ♥


3 veckor utan dig idag, du är så sjukt saknad ♥


Emelie-Hemma

Är nu hemma ifrån stallet. Det blev en snabb promenad med Red och Piazza idag eftersom vi kom iväg ganska sent så blev det mörkt fort. Elise hade också med sig Memfis i ena handen :P Det gick bra förutom att Red var en liten hoppetossa. När vi kom tillbaka skulle Elise mocka men inte jag så jag tog en liten sväng på banan med Homer i grimma. Jag kunde bara skritta eftersom det var hårt och buckligt. Han var duktig men lite svår att styra och svänga men annars gick det bra :) Nu blir det tv och lite läxor.

Emelie-Skritt

Ska strax sticka till stallet med min syster Elise. Vi ska ta in, rida och gå med Memfis. Eftersom  jag ska hoppträna imorgon ska ska Red bara skritta idag. Så jag och Elise ska skritta ut en liten sväng i blåsten.


Jennifer - Tillbaka på spåret igen..

Beslöt mig för att börja blogga igen.
Vissa vet vem jag är andra vet inte. Men många vet nog vad som hände min ponny. Ni som inte vet det ska få en förklaring från början till slutet. Men det kommer ta tid och ork att skriva så det kommer jag skriva ordentligt sen. Det var alltså min ponny som dog för att hon fick sig ut ur transporten under resan. Hon fick sig ut under resan och dog. Det är HELT OVÄRT att säga ''varför gjorde ni inte så eller så''. För det är för sent. Hur mycket folk än klagar så kommer hon inte tillbaka, ni får fråga hur mycket ni vill. Hellre det än att man hittar på sina egna historier. Visst är det jobbigt att svara på frågor, men det finns situationer som är mycket värre. Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden men det kan jag inte. Jag mår fortfarande dåligt efter det som hänt, så fort jag tänker på att ens ha en häst eller ponny i en transport blir jag illamående, får rysningar, börjar skaka osv. Kommer säkert bli bättre med tiden, men så är det just nu.

Men jag är i stallet, och mockar. Har ridit efter allt det här också, har bestämt för att jag ska ha en ny ponny, någon gång. Har dom bästa möjliga personerna runt om mig som hjälper mig igenom det här. Det är när jag har för mycket ledig tid jag börjar tänka på allt igen och börjar må som dåligast, därför sysselsätter jag mig med olika saker nu. Är gärna i stallet flera timmar, då jag konstigt nog inte tänker så mycket på det då. Tänker mer på det hemma vid datorn, när jag har tråkigt osv.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkar inte ens berätta om mig så är det något ni undrar får ni fråga :P Heter Jennifer Lundberg och är född 1998. Lååååång presentation;)
Men lite bilder på finaste Ballerina kan ni få ♥












Världens finaste, skulle göra ALLT för att få dig tillbaka ♥


Emelie-Statisktiken

Det är skit kul att det är många som tittar in här på bloggen. varenda gång man tittar på statisktiken har den gått upp (Y) hoppas ni fortsätter att följa oss, glöm inte att kommentera!

Emelie-Film

Här är en film när jag red i ridhuset för ett par dagar sedan. Det är Red jag sitter på, han hade vilat i ett par dagar så han var skit pigg i början och bocka satan! Jag vet att mina händer är dåliga men jag jobbbar på det.


Hej Hej

Hej hej Emelie Lefevre. Jag är 13 snart 14 år! det ska bli sjukt kul att blogga här med bästa Mye och Jennifer. jag tänkte berätta lite kort om hästarna runt omkring mig.
Jag har faktiskt ingen egen häst utan jag rider i ett stall med 5 hästar, min systers häst, tre fullblod och en shettis. Jag rider två av fullbloden, lite grann på min systers häst och det är nästan bara jag som tar hand om shettisen. Jag skriver lite kort om var och en.

Jag börjar med Red Hill, som kallas Red, han är den hästen jag rider mest. Han är 17 år gammal och tävlar fälttävlan på en stjärnig nivå ( inte med mig) Han är busig och snäll. Han är rädd för typ allting. Men han litar mer på mig nu så nu blir det bara bättre och bättre. Jag hoppar honom mest men i sommar kanske jag ska tävla någon liten fälttävlan.



Homer´s ghost är en gammal kille på 21 år. Han är genom snäll och den lungnaste som finns. Han är pensionerad nu men jag rider honom ett par dagar i veckan. Han får mest lufsa runt i skogen och hoppa lite små hinder.




Piazza min systers häst: Hon är ett sto på 15 år. Hon tävlas i 110-115. Hon är snäll men väldigt busig.


Gnäggis: henne har varit hos oss i några månader, hon är envis men glad. Hon tricktränas lite grann och tömmkörs/ körs. Hon är lite tiggig och jobbig men jag älskar henne ändå!



Sen har vi Fado honom som jag inte rider alls men jag är med på tävlinga, longerar honom mm. Han är 8-9 år men en unghäst i huvudet eftersom han gick som gallophäst tills han var 6. Han går fälttävlan i debutant- lätt nivå. Han är lung och snäll i hanteringen från marken men lite knäpp att rida.




Det var lite snabbt om hästarna. Har ni frågor till mig så är det bara att fråga på. // Emelie

Secundum - Emelie & designen

Då hälsar vi vår nya bloggkompis välkommen, Emelie :D! Hon kommer skriva en presentation om sig själv så snart som möjligt. Jag gjorde en snabbis med designen & headern, otroligt tråkig & ful men haha det får duga tills jag har ork att göra någon ny eller så hör jag med någon annan :)
/secundum

Secundum - Bloggen drar igång igen

Yepp, ni läste rätt! Bloggen startas upp igen, med lite ändringar. Måste bara byta header osv före! Mer får ni veta sen ;)
/Secundum

BLOGGPAUS

Nu tar vi bloggpaus. Vi har varken tid eller lust att blogga längre tyvärr! Så, paus på obestämd tid.
Kram på er

Jennifer- R.I.P ♥

Det var en OLYCKA, inget annat. Allt var stängt och hon satt fast i ett transportgrimskaft och ett vanligt grimskaft. Troligtvis voltade hon över bommen, fick upp sidodörren och föll ut. INGENS FEL. 

Kommer berätta allt sen när jag orkar.
R.I.P ♥










Mye - Rest In Peace ♥

Som en del kanske har hört, så har Jennifer's fina fina ponny omkommit i en väldigt tragisk olycka. Massa styrkekramar till Jennifer 
Som ni förstår som kommer Jennifer's uppdatering vara väldigt låg under en tid framöver nu. Vi får se om hon orkar skriva något inlägg!
Jennifer kommer skriva om det när hon orkar!
Hatar när mina vänner mår dåligt... Jennifer förtjänade verkligen inte det här, hon är en helt underbar vän & människa 


Jennifer - Ställa om dygnet?

Jag som just hade ställt om dygnet ganska bra också sovde jag i elva timmar idag -.-''  När vi hade stigit  upp for vi till kusmark typ direkt och gav hästarna lunch och nu sitter vi med varsin dator i mitt rum.Jag vid den bärbara och hon vid den fasta. Fast internet laggar halva tiden, HATA! Ballerina får en viladag idag, det är hon definitivt värd:)

har typ inga bilder på den här datorn då den är ny så ni får en arkivbild.





Jennifer - Uteritt med Emma

Red ut med Emma idag. Hon var riktigt fin och lugn. Blev inte så hårt utan mest skritt och sen travade vi en längre bit. Blev en kort galopp också, men hon var riktigt fin :)
Men hon vägrade gå förbi stallet på hemvägen, man måste ju gå förbi stallet för att komma in på gården.

Kort uppdatering men är med Emma nu så ska avra social ;)




Jennifer - Mål 2012

Allmänt:
♥Fortsätta lastträna
♥Lära henne kompliment
♥Lära känna henne mer

Hoppning:
♥Fortsätta komma ut och tävla på olika höjder
♥Börja vara med på fler kurser
♥Fortsätta jobba på och hoppas det går bättre och bättre!
Har ingen speciell höjd eller något jag hoppas på utan vi får se vart vi kommer i år!

Dressyr:

♥Komma ut på någon dressyrtävling
♥Vara med på fler kurser
♥Fortsätta jobba på och hoppas det går bättre och bättre!








Jennifer - Skrittarbete

Skrittade henne på den nyuppskottade banan idag. Gjorde även lite halter och hon skötte sig riktigt bra. Eftersom hon får skav av det guldiga tredelade så bytte jag till det silvriga som har mindre ringar. Hon gick riktigt bra på det idag :D Alla andra gånger jag har ridit med det har det gått dåligt, så jag är riktigt nöjd :) Får hoppas det fortsätter så.




Mye - Syster ♥

Hej på er!
Uppdateringen är jättedålig från min sida. Men nu är jag hos min syster i stan & har sovit där & ska sova där även ikväll. Därför har uppdateringen varit kass från min sida, tur att Jennifer håller igång bloggen!
Kram på er - Mye

Jennifer - Heeeela året

Januari:
Hände inte mycket, hade ju Kosack då så jag red han. Vet inte ens om jag har en bild från januari.

Februari:
Fortsatte med ridningen på Kosack, litade mer på honom. Minns att jag mest red på banan då han var lite osäker i trafiken och då var det verkligen trångt på vägarna.

Mars:
Allvarligt jag minns inget, men antar att allt flöt på som vanligt.

April:
Vi började fara till kdrf och hoppa mer, jag vågade hoppa han och fick han faktiskt över dom hinder han inte ville över. Det blev lite konstiga hopp ibland men. I dressyren hade jag även börjat rida han bättre och han började jobba ordentligare.

Maj:
Kosack blev halt, han fick vila en vecka sen fick jag sakta skritta igång han. Red även Sweetie mycket den månaden. Och jag såga en råtta som hade dött i Ceders vattenhink!:O Usch vad äckligt det var. Den 20 maj blev Kosack halt igen efter jag hade skrittat han enligt vetrinärens rekomendation. Började bli mystisk med hans hälta då han fick en knöl på höger fram. Men innan hade han varit halt på vänster men sedan den 20 maj var det höger. Fick rida Ceder för första gången!♥ Sen kom vetrinären som sa att han skulle vila en vecka till och efter den veckan skulle vi böja benet och klämam så hårt vi kunde på bulan. Om han inte reagerade då fick jag börja rida han igen, reagerade han skulle han vila en vecka till.





Juni:
Red ceder någon gång även där. Kosack reagerade inte alls på att vi tryckte på bulan så jag gjorde som vetrinären sa och började skritta han och ta promenader. Hästarna fick sommarbete. Den 18 juni blev han halt igen. En dag hade våran stallägare sett att Kosack låg ner mycket i hagen hela dagen. Vetrinären kom och det visade sig att han fick lindrig fång. Elle rmed andra ord han var påväg att få fång. Men eftersom det märktes så tidigt så blev det inte så allvarligt.





Juli:
Kosack blev friskförklarad och jag skulle skritta han i flera veckor. Kosacks förförra ägare kom och hälsade på och han hade tydligen haft fång vilket vi aldrig fått veta. Han hade även varit utställd och fick 39p. Vi la även ut han på annons.

Augusti:
Finaste Ceder flyttade.. Bara oseriösa mejlade/ringde på Kosack vilket inte alls var kul. Skulle snart hem med Kosack från stugan. Hade fått veta att det skulle renoveras i stallet vilket inte alls var fel :D Vi hade en ny stallägare också. När jag fick börja trava han några steg blev han så otrooligt fin hela tiden! 

 

September:
Den fjärde september (tror jag) for jag och provred världens finaste Ballerina! 24 september provred jag henne ännu igen. Blev bara mer och mer fäst vid henne. Fick även prova rida Matrix :D! Han var riktigt fin, men tungriden xD Jag var ganska trött i benen efteråt.
Film från provridningen:



Oktober:
Hoppade Kosack för första gången på månader :D
Kosack skickades till Ballerinas ägare för försäljning och där hittade dom ett hem åt honom. Då fick jag även hem Ballerina! 20 oktober stog hon i stallet.


Sista bilden♥



November:
Allt flöt på, lärde känna Ballerina mer och mer. Tävlade våran första tävling tillsammans en clear round 60cm. Vi blev felfria :) Berit kom till världen, hatar henne. Stormen alltså. 28 november gick hon omkull vid lastningen sen dess gick hon inte lasta mer..



December:
Marita började hjälpa oss med lastträning, det går redan bättre!:D Börjar gå jättebra med Ballerina:D

Sådärja, inte bilder på alla men jag orkade inte (A)


Jennifer - Filmen från tävlingen

Nu kommer filmen!



KOMMENTERA!
Har ni inget snällt att säga behöver ni inte säga det alls:)




Jennifer - Hopptävlingen

Kan säga att jag är riktigt nöjd över pluttan idag!♥

Framridningen:
I skritten och traven var hon faktiskt riktigt lugn. Det var många i manegen och vi red ju fram fritt så det var lite rörigt där, men det är ju bra träning. Gjorde tempoväxlingar för att kolla att jag hade kontroll också gjorde jag lite volter. I galoppen studsade hon fram och bara sprang, tokfia xP

Framhoppningen:
Vi får ju hoppa fram på hinder nummer ett en gång. Det blev ett långt hopp xD

Banhoppning:
Hon var riktigt fin, hon lyssnade jättebra på mig. Kanske gick lite fort ibland, men hon är verkligen hoppglad. Sen har jag märkt att det känns fortare än vad det ser ut xP Det var ju stilbedömning, och clear round. På sista hindret for bomhållaren ner men det räknas inte som fyra fel. Då måste bommen ner på marken. Men jag är sjukt nöjd över pluttis, hon har inte fått hoppa på länge så hon skötte sig finfint :D!

Film kommer kanske ikväll!



Jennifer - Tävlingsresultat

Idag var det ju Ballerinas första dressyrtävling. Hon gick faktiskt att lasta båda vägarna (A)!
Trodde hon skulle vara tittig för domarna och staketen. Men hon brydde sig inte!:D

Framridningen:
Hon var pigg, men efter ett tag blev hon faktiskt bättre och lyssnade mer. Jag tycker faktiskt hon kändes bra på framridningen. Jag hade inte förväntat mig att hon skulle vara klockren så det gick faktiskt över förväntan!

Tävlingen:
Dom första vägarna var hon springig och blev nästan lite smått stark ibland. Sen blev hon myyyycket finare, galoppen höll hon ganska lugn ändå. Hon är ju en liten räserponny:] Hon reagerade inte på staketet eller domarna :O Dock har jag lite svårt att sitta ner i galoppen men det är bara att träna :)


Vi slutade på 69,5 efter Mye som hade 70:D. Haha jag och Mye ligger typ alltid nära varandra xD Men jag är sjuukt nöjd ändå, gick över förväntan :D!
Myes mamam fotade tydligen lite så bilder kommer kanske sen!


Mye - Fanny & Monamie

Idag var det uthyrning på ridskolan idag igen & jag hyrde Fanny precis som i fredags. Mamma hyrde en av de stora hästarna, Monamie! Jag red Monamie för 2 år sedan ganska exakt på Juluthyrningarna då & jag var totalt fast. Men jag har inte ridit henne sedan dess, fast idag fick jag sitta upp i slutet & rida henne 15min typ.


Fanny var verkligen jättejobbig att rida. Höll på & stannade hela tiden? Fast ja, det brukar hon ju envisas med ganska ofta. Men hon var finare än i fredags. Det gick inte att rida någon speciell övning så att säga då vi var 12-13ekipage i manegen samitidigt så jag red mest runt fyrkanten & gjorde inget alls kändes det som -.-'
Lite galoppfattningar från skritt/halt & arbete i trav!


Monamie hade som sagt mamma hyrt. Men snäll som hon är lät hon mig rida henne typ 15min & jag är verkligen totalt såld på denna häst alltså! Verkligen superduperfin är hon. Inte speciellt komplicerad alls & gör det man ber henne om. Det är ingenting i handen, men man har fortfarande ett stöd i munnen. Hon kryper inte undan handen så att säga ;) Däremot har hon en jävligt skum takt i galoppen om man inte rider ihop den, fast som sagt är hon inte speciellt komplicerad.
Jag gjorde lite halter & tempoväxlingar. Skänkelvikning i trav & testade även förvänd galopp på henne. Gissa vad! Hennes förvända galopp har mycket bättre takt än när hon går i rättvänd?

Fanny                                                         Monamie
Sto f. 2000                                                   Sto f. 1999
135,5cm                                                      Svenskt halvblod
Ingen aning vad hon är utbildad                      LA dressyr
men har hört att hon hoppade LA                   LC hoppning
hos förra ägaren. Men tyvärr
hoppar hon knappt en bana på 70
längre sen hon kom till ridskolan.

Secundum - Lite ändringar kommer ske

Det kommer bli lite ändringar på bloggen, så håll utkik ;)!
/Secundum - Jennifer & Mye

Mye - Nytt år!

Ja, nytt år är precis vad det är för er som missat det!
2011 var, för min del, helt fantastiskt & jag känner på mig att 2012 kommer bli ett riktigt bra år. Kanske ännu bättre till & med? Men, jag tänker ta dagarna som de kommer.
Jag funderar på att skriva lite om hur mitt år har varit, samla ihop lite bilder & göra ett inlägg. Såklart ska jag skriva om mina mål också! Det börjar bli en tradition för min del, hahaha ;)

Jennifer - Ingen rubrik

Orkade inte komma på en rubrik-.-''
Igår var det ju nyårs visst visste ni det?:O Nej men jag är lite smått rubbad just nu för jag var vaken hela natten och gick och la mig kl 08.15 på morgonen. Sen sovde jag tre-fyra timmar sen for jag till stallet där vi lasttränade Ballerina, hon skötte sig riktigt bra :) Sen så fick Marita rida lillplutt, hon såg inte ens lång ut.

Kortfattat men nu ska jag sova. Jag är trööööött.....



RSS 2.0